V dňoch 11. a 12. marca zorganizovala Agentúra práce BBSK spolu so Slovenským národným strediskom pre ľudské práva 2-dňové školenie pre mimovládne organizácie, ktorého hlavnou témou bola práca so zraniteľnými klientmi v oblasti zamestnávania a vzdelávania. Školenie bolo o to zaujímavejšie, že svoje skúsenosti nám odovzdávali samotné predstaviteľky nášho nórskeho partnera – spoločnosti MiA (Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet), konkrétne riaditeľka organizácie Eli K. Langset a Ayesha Khan, sociálna antropologička. Nórska organizácia MiA pôsobí v oblasti odborného vzdelávania a prípravy už viac ako 20 rokov.

Prednášky boli zamerané na tému inklúzie, prevencie diskriminácie, práv minorít, integrácie do spoločnosti, sociálneho uznania a akceptácie. Školiteľky nám ozrejmili systém služieb zamestnanosti v Nórsku, proces vzdelávania dospelých (finančné a digitálne zručnosti, jazykové kurzy), dozvedeli sme sa o ich postupoch pri príprave klientov na zamestnanie, a tiež ako efektívne spolupracovať so zamestnávateľmi.

Aj napriek tomu, že nórska organizácia sa zameriava na prácu s imigrantmi, mnoho skúseností a poznatkov sa dá pretaviť aj do našej práce. Školenie bolo veľmi inšpiratívne a podnetné, a taktiež zábavné – obohatené o interaktívne aktivity, pri ktorých sme sa bližšie spoznali, precvičili svoje sociálne zručnosti a zdieľali rôzne pohľady na danú problematiku.

Školenia sa zúčastnili zástupcovia zo 7 mimovládnych organizácií a terénni sociálni pracovníci.

Podujatie bolo financované z projektu s názvom “Dočasné vyrovnávacie opatrenia na zvýšenie zamestnanosti a vzdelávania Rómov” podporeného v rámci Nórskych grantov 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

#eeagrants#SPOLOCNEzaDOBREnapady

Categories: Nezaradené

0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.