Projekt Dočasné vyrovnávacie opatrenia na zvýšenie zamestnanosti a vzdelávania Rómov LDI03017 sa chýli ku koncu. Preto sa 13. marca konala záverečná konferencia, kde sme sumarizovali výsledky, ktoré sa počas trvania projektu podarilo dosiahnuť. Medzi 46 účastníkmi boli zástupcovia štátnej správy, vedeckých inštitúcií, mimovládnych organizácií, súkromného sektora a zástupcovia nórskeho partnera projektu.

Agentúra práce BBSK spolu so Slovenským národným strediskom pre ľudské práva predstavili koncept dočasných vyrovnávacích opatrení (DVO) a príklady ich praktickej aplikácie na Slovensku aj v zahraničí. Prezentujúcimi boli spoločnosti Tesco Stores SR, Adient Slovakia, s.r.o. (obaja prijímatelia DVO), dm drogerie markt (realizátor DVO), zástupcovia Prognostického ústavu SAV, Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a Slovenského národného strediska pre ľudské práva. Nechýbala ani prezentácia nášho nórskeho partnera – organizácie MiA (MiA (Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet) o službách zamestnanosti v Nórsku.

Prínosom konferencie bola veľmi živá a plodná diskusia, odborné publikum ponúklo množstvo zaujímavých podnetov a inšpirácií v danej oblasti. Hovorilo sa aj o širšom využití DVO pri vzdelávaní a zamestnávaní osôb z marginalizovaných rómskych komunít.

V závere konferencie sa konal workshop o postupe pri nahlasovaní dočasných vyrovnávacích opatrení.

Všetkým prezentujúcim a účastníkom konferencie touto cestou ďakujeme a veríme, že konferencia bola pre nich profesionálne i ľudsky obohacujúca.

Podujatie bolo financované z projektu s názvom “Dočasné vyrovnávacie opatrenia na zvýšenie zamestnanosti a vzdelávania Rómov” podporeného v rámci Nórskych grantov 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky (LDI03017).

Projekt realizujú Agentúra práce Banskobystrického samosprávneho kraja, n.o. v spolupráci so Slovenským národným strediskom pre ľudské práva a nórskym partnerom Stiftelsen Mangfold i Arbeidslivet.

Bližšie informácie o projekte sa môžete dočítať na webových stránkach projektových partnerov https://dvo.agenturapracebbsk.sk/ , https://www.snslp.sk/vysl…/projekty/prebiehajuce-projekty/ a https://www.mangfold.no/

#eeagrants#SPOLOCNEzaDOBREnapady

Categories: Nezaradené

0 Comments

Pridaj komentár

Avatar placeholder

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.